Dragons en rekenen

Rekenen is niet saai

Nee, geen "Draken" maar de Dragons uit het TV programma Dragons Den.

Op 4 maart was het zover, de uitzending van Dragons Den waarin ik een pitch mocht geven over de rekenspellen van Rekenteam en hun bijdrage in het rekenonderwijs.

Dit was de apotheose na vier maanden intensief bezig zijn met voorbereiden, het bedrijfsplan uitleggen, de noodzaak van het rekenonderwijs aantonen, het plan voor de pitch maken, een proefpitch houden voor een aantal deskundigen uit de ondernemerswereld, het hield niet op.

En daar zijn dan onze tien minuten, ik zeg bewust "onze" want Suze en Gioa waren ook mee. Suze heeft de online game Numberstorm gedemonstreerd in een game tegen Shawn Harris en de nieuwsgierigheid droop er vanaf bij alle Dragons. dat zijn Michel Perridon, Nikkie Plessen, Won Yip, Shawn Harris en Pieter Schoen. Allemaal waren en zijn ze er van doordrongen dat we met z'n allen de schouders er onder moeten zetten zodat de kinderen in Nederland (ondertussen uitgebreid met Aruba en Canada) beter worden in rekenen.  Numberstorm is de online game die in Berlijn een Europese onderscheiding heeft gekregen op het gebied van didactiek en pedagogiek. Spelenderwijs het rekenniveau verbeteren, beter automatiseren en meer plezier. 

Het rekenmemoriespel kwam daarna aan bod. Rekenen met vraag- en antwoordkaartjes op veel verschillende niveaus en rekendomeinen. Maak een keuze uit het onderwerp en leer samen beter rekenen, vergoot jouw kennis van bijvoorbeeld procenten, breuken, afstand en tijd. Leer de logica van een grafiek of diagram. wat zijn de rekenregels, hoe pas ik die toe? Het zit allemaal verwerkt in Rekenduo.

Na 10 minuten pitchen mocht de champagne geopend worden want we gaan samen met de Dragons aan de slag. Nederland heeft Rekenduo ontdekt. Het aantal scholen dat Rekenduo nu al gebruikt, ouders en grootouders die met de kinderen aan het rekenen zijn geslagen is al gestegen naar 700.

Samen met de Dragons hebben we de stichting Reken mee! opgericht. Hiermee gaan we gastlessen geven en kinderen weer plezier in rekenen laten krijgen.  De kinderen in Nederland gaan met elkaar de verbeterslag aan en we gaan ervoor!

 

Klik op de onderstaande link om de uitzending te bekijken.

https://www.youtube.com/watch?v=BEg8_5nU3SI&t=3s