Over Rekenteam

De ervaring van Rekenteam heeft ons geleerd dat iedere leerling zijn of haar rekenniveau kan verbeteren. Met de juiste begeleiding, training en motivatie kan de leerling ver komen. De kracht ligt in persoonlijke aandacht en maatwerk voor de leerling.

Daarnaast hebben we vanuit onze ervaring en gedrevenheid een aantal rekenspellen ontwikkeld waarmee leerlingen en ouders spelenderwijs steeds beter én leuker leren rekenen. Binnen het onderwijs spelen al meer dan 700 scholen, remedial teachers en bijlesbedrijven met deze spellen en zij zien zowel het enthousiasme als het niveau van de leerling aanzienlijk toenemen.   

Bekijk wat Rekenteam voor jou kan betekenen.


Rekenduo in het onderwijs

De spellen kunnen uitstekend gespeeld worden tijdens de les. Conform de referentieniveaus Examendata worden de vaardigheden getraind in de volgende vier domeinen:

Domein 1:
Getallen, basisvaardigheden van het rekenen

Domein 2:
Verhoudingen, het verband tussen aantallen en hoeveelheden

Domein 3:
Meten & meetkunde, vaardigheden m.b.t. omtrek, oppervlakte, inhoud en objecten.

Domein 4:
Verbanden, het kunnen lezen van- en rekenen met tabellen/statistieken.

Speel cijferstorm in de klas

The Math Game een leuk kaartspel voor 2,3 of 4 spelers en uitgebreid met diverse extra rekenspelvariaties. Daarnaast kun je door de kaarten t/m 6 of 7 te gebruiken dit spel ook geschikt maken voor de kleinere kinderen.

De rekenspellen Rekenduo en Cijferstorm zijn vanuit de trainingen en met behulp van 10 pilot scholen ontwikkeld. Naast de aantoonbare stijging in de rekenvaardigheid stelden deze scholen ook vast dat de onderlinge communicatie bij de kinderen verbeterde op het gebied van rekenen, taal en samenwerking. De kinderen met een taalachterstand gingen spelenderwijs niet alleen beter rekenen maar ook spreken.

Gezien op TV bij Dragons' Den!

Op 4 maart 2021, in de eerste uitzending van het seizoen 2021, waren wij te gast bij het programma Dragons’ Den bij WNL op NPO1. Tijdens dit programma krijgen ondernemers de mogelijkheid om hun bedrijf te pitchen aan vijf succesvolle investeerders. Onze missie is om de jeugd beter te laten rekenen en ook de rest van Nederland weer aan het rekenen te krijgen. Samen met de Dragons hebben we de stichting Rekenmee! opgericht om zo met de stichting en Rekenteam deze missie na te streven en spellen te blijven ontwikkelen en gastlessen te geven.

Scholen waar Rekenduo al wordt gespeeld

Er wordt al op meer dan 700 scholen in Nederland en 4 in België gespeeld met de rekengames van Rekenteam. Het spel wordt zelfs al buiten de Nederlandse en Belgische grenzen gespeeld!

Rekenduo ook verkrijgbaar bij...

Het spel is niet alleen online verkrijgbaar, maar ook in de volgende winkels:

LocatieWinkel
Amsterdamwww.schaakengo.nl
Alkmaarwww.despellentoren.nl
Alphen a/d Rijnwww.hogeogen-alphen.nl
Den Boschwww.dedobbelsteen.nl
 
Den HaagBruna Bonte
Den Haagwww.dekoperenpion.nl
Doetinchemwww.spellenwinkeldebetovering.nl
Groningenwww.wirwarspellen.nl
JulianadorpBruna Bonte
Leidenwww.vliegershop.nl

De stichting

Na de uitzending op 4 maart van Dragons Den hebben de Dragons (Michel Perridon, Nikke Plessen, Shawn Harris, Won Yip en Pieter Schoen) samen met Rekenteam deze stichting opgericht. We willen het rekenonderwijs in Nederland helpen verbeteren. Alle kinderen in Nederland verdienen goed rekenonderwijs en dat geeft hen betere toekomstkansen. Dat doen we met rekenspellen, gastlessen, hulp aan docenten en extra rekenmaterialen.

Europese onderscheiding voor Cijferstorm

Met de online game Numberstorm/Cijferstorm heeft Rekenteam in Berlijn het “Comenius Edu Media Siegel” ontvangen. Deze game draagt aantoonbaar bij aan het leren van kinderen op het gebied van Didactiek, Pedagogiek en Informatie. Met Numberstorm/Cijferstorm gaan de kinderen op diverse levels beter leren automatiseren.

Rekenduo ook bij jou op school? 

Als ouder, leerling of docent kun je het spel in de klas introduceren.

Rekenduo 1F & 2F Combibox

€49,99
Lees meer over Rekenduo Combibox